Suomeksi Auf Deutsch 

Musiikkileikkikoulu Laulava Lohikäärme 
Etusivu Muskarit Huilunsoiton opetus Opettajat Opetuspaikat Hinnasto Ilmoittautuminen Kuvia Säännöt Yhteystiedot  

SÄÄNNÖT

 • Musiikkileikkikouluopetus pidetään suomeksi ja saksaksi. Huilutunteja annetaan suomen lisäksi tarvittaessa myös saksaksi ja englanniksi.
 • Opetusta annetaan lukukauden aikana pääasiallisesti kerran viikossa. Huiluopetukseen sisältyy lisäksi joka lukukauden lopussa järjestettävä konsertti. Lukukausi alkaa syksyllä syyskuun vaihteessa ja kevätlukukaudella tammikuun puolivälissä. Koulujen loma-aikoina ei tarjota opetusta. Myös joinakin muina, etukäteen mainittuina päivinä opetus voidaan jättää järjestämättä, kuitenkin niin, että lukukauden opetuskerrat täyttyvät.
 • Musiikkileikkikouluryhmiin oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Näin on myös pääasiallisesti huiluoppilaiden kanssa, mutta poikkeuksia voidaan tehdä aikataulujen yhteen sopimattomuuden tai opetustilojen puutteen takia. Pyrimme järjestämään opetusajat ja paikat parhaalla mahdollisella tavalla, mutta jos oppilaalle ei sovi tarjottu mahdollisuus, emme ole velvollisia muihin toimenpiteisiin.
 • Musiikkileikkikoulu ja huilutunnit tulisi aloittaa pääasiallisesti lukukauden alussa. Mikäli musiikkileikkikoulussa on tilaa, voi ryhmään liittyä myöhemminkin. Myös huilutunnit voidaan aloittaa kesken lukukauden, mikäli aikataulut saadaan yhteen sovitettua.
 • Etukäteen ilmoitettu oppilaan poissaolo esimerkiksi sairauden tai matkan takia pyritään mahdollisuuksien mukaan korvaamaan myöhemmin järjestettävällä tunnilla. Korvaava tunti on kuitenkin pidettävä saman lukukauden aikana. Ilmoittamattomia poissaoloja ja ryhmäopetuksen poissaoloja ei korvata.
 • Opettajan sairauden tai muun syyn takia peruttu opetuskerta korvataan mahdollisuuksien mukaan saman lukukauden aikana. Jos opettaja on sairauden takia estynyt opettamaan yhtäjaksoisesti yli kolme viikkoa, on oppilailla oikeus saada pitämättä jääneiltä tunneilta hyvitys.
 • Jos oppilas ei millään muotoa pysty osallistumaan huiluopetukseen äkillisen vakavan vamman tai sairauden takia yhtäjaksoisesti yli kuukauteen, on hän oikeutettu saamaan pitämättä jääneistä soittotunneista hyvitys. Lääkärintodistus on tällaisissa tilanteissa aina esitettävä.
 • Musiikkileikkikoulun oppilasmaksut maksetaan kerran lukukaudessa. Huilutuntien lukukausimaksun voi maksaa joko kerralla tai kahdessa erässä, jolloin ensimmäinen maksetaan lukukauden alkaessa ja toinen lukukauden puolivälissä. Maksut tulee maksaa laskun eräpäivään mennessä. Myöhästyneistä laskuista peritään myöhästymiskorkoa 9,5% sekä muistutusmaksu 5 €.
 • Oppilas sitoutuu musiikkiopetukseen aina kerrallaan yhden lukukauden ajaksi huolimatta siitä, maksetaanko lukukausimaksu yhdessä vai kahdessa erässä. Jos oppilas lopettaa opintonsa kesken lukukauden, maksua ei palauteta.
 • Musiikkileikkikouluista ja huilutunneista myönnetään yhtä aikaa opiskeleville sisaruksille alennus, joka on toisella lapsella 10%, kolmannella 20% ja neljännellä sekä sitä seuraavilla 30%. Alennus myönnetään kaikesta lapsen saamasta opetuksesta. Samassa muskariryhmässä oleva sisar saa aina 50 % alennuksen.
 • Huiluoppilaat maksavat itse soittimensa ja tarvittavan opetusmateriaalin, mutta niiden hankkimiseen saa apua opettajalta.
 • Musiikkileikkikoulu ja huiluopetus katsotaan vapaa-ajalla tapahtuvaksi harrastusluonteiseksi opiskeluksi, johon oppilaat osallistuvat omalla vastuullaan.